fredag 22 juli 2011

Blöt kväll...

... bokstavligt talat. Käkade middag med vänner på Saltmagasinet igår. Det började regna när vi klev ur bilen nere i hamnen, men vi tänkte att det inte blev så farligt... Hmm, vi var rätt blöta när vi kom upp på Kulbacken... Och värst av allt var ju att det fanns parkeringsplatser däruppe... Vi kände inte för att chansa för vi var redan lite sena, så vi ställde oss i hamnen istället... R och U hade gått hela vägen och U hade ingen regnjacka, hon var dyngsur hela hon, och arg som bara den på R som varit den som velat gå...

Men middagen blev trevlig, trerätters med olika rökta fiskar och Mommehålsägg till att börja med, sen åt jag filé från Brantestad, och som efterrätt Pavlova med flädercurd och vanilj- och fläderglass, mycket smarrigt :-) Kaffet hoppade vi över, Hoa tyckte vi kunde ta det hemma hos honom istället, och visst... Precis innan vi skulle gå började det mullra lite över havet och det blekte en del. Vi kom nerför halva backen på väg till bilen när himlen öppnade sig och det forsade ner... N tog paraplyet och jag drog på mig regnjackan, men vi blev ju dyblöta ändå... Regnade satan, blixt och knall avlöste varann och när vi var vid gamla turistbyrån slocknade halva stan, däribland slottsruinen där UnderBar Himmel inte var slut... Vi dividerade om ifall vi skulle åka hem istället, men så sa vi att vi behövde ju inte vara kvar så länge, så vi åkte bort och fikade. Länge och länge... Vi blev sittandes framför en film, och sen började åskan igen, och regnet, så vid strax före 1 åkte vi hem efter att ha agerat taxichaufför till R, U och J. Tack för en mycket trevlig kväll, allihop :-)

Pratade med brorsan förut, men åskan hade aldrig varit över här, som närmast en mil bort, lite drygt, men strömmen hade lyckats gå här ändå... Visst, det är skitbra med det här nya elnätet som är nergrävt istället, för vi slipper ju de längre avbrotten som kan bli på vintern med nerfallande trädgrenar pga snön och för mycket snö på ledningarna, men det är attans så mycket känsligare när t ex åskan går... Små korta avbrott nästan varje gång det är åskväder, det är lite trist...

Dessutom hade åskan gått rätt över här i tisdags när vi var på Öland, och vi hade inte dragit ur ett skit, alla datorer satt i, tv:n, allt... Hur mycket pajade?? Ingenting, mer än möjligen datorn som N har i garaget, för den uppför sig lite konstigt... Så vi har nog tömt ur alla turlager vi har, så nu drar vi ur när vi åker nånstans...

Ullared förresten, var en mycket produktiv resa, så nu finns det mesta hemma till bebis ankomst, bortsett från lite smågrejer och det vi ska ta från Mi och Ma. Ska prata med Mi i veckan som kommer. Boendet var jättebra, mycket bättre än vad jag kunnat tro för 350:-/natt. Så nu är vi nöjda och bebis kan få komma när h*n vill. Får väl se vad bm säger på måndag när vi ska dit.

Nu ska jag ta något att äta, tror jag, och sen prata med N och höra om han pratat med A inför ikväll, el om det ska bli tacokväll med bror. Det är mycket middag och ut och käka nu, men det är trevligt. När ska man umgås med sina vänner om inte på semestern :-)

Nej, äta var det, men först torka hår. Kändes som att hela jag hade en skitig hinna efter gårdagens regn på mig, nu känns det fräschare.

1 kommentar:

  1. Vi var inne i Slottsruinen när ovädret började. Blev också dyblöt trots regställ på. Himlen lystes upp hela vägen hem under bussresan. Nog aldrig varit så rädd o åka bil i hela mitt liv. Forstde upp vatten från sidorna på bussen. Annars var det bra igår kväll. Gillar ju Livens och Almost faumos eller hur det stavas. De var roliga. Men kunde skippat The playtones!!!!

    SvaraRadera