söndag 9 maj 2010

Det är fortfarande grått...

... och har regnat till och från hela dagen... Jag har inte stuckit näsan utanför dörren alls idag, eller jo, förresten, när jag slängde soporna. Men nu spricker molen upp och jag ser blå strimmor däremellan. Den första blå himlen på flera dagar, tror jag. Tänk om det kunde bli lite varmt oxå. Det skulle behövas...

Det sitter en koltrast i syrenen (tror jag) och kvittrar och visslar så det står härliga till. En mås flyger över sjön lite då och då och fiskgjusen svävar förbi ibland.

Jag har en björk nästan nere vid sjön, den är ljusgrön, men nästan helt utslagen och grannen hägg är oxå grön. Vår syren slår ut när som helst, den är översållad med små ljusgröna knoppar.

Vi har röjt undan våra bärbuskar nu och flyttat på rabarbern, förhoppningsvis trivs den bättre i lite mera skugga. Mina kryddor växer i mitt lilla växthus, men de går inte att sätta ut än. Möjligtvis citronmelissen, men det vill jag inte. Tänk om den skulle frysa ihjäl... Tomaterna håller på att växa sig ordentligt höga. Snart kan mamma och K få ta hand om sina, och jag ska förbereda mina krukor och mitt träkar till mina.

Låt det bli lite varmt snart, så vi äntligen kan få vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar